Bel ons anoniem & gratis

Exit app

Verlaat de website direct.

Nieuws

Welke hulpverlening is er voor mensen met seksuele gevoelens voor minderjarigen?

07-09-2023

Volgens internationaal onderzoek hebben één tot drie van de honderd mannen seksuele gevoelens voor minderjarigen. Er wordt vaak gedacht dat zij altijd over zullen gaan tot het plegen van seksueel kindermisbruik. Dit is echter niet het geval. De meeste mannen die seksuele gevoelens voor minderjarigen ervaren, hebben geen enkele intentie om misbruik te plegen. Ze worstelen weliswaar met hun geaardheid, maar willen minderjarigen beslist geen pijn doen. Gedrag en fantasieën hoeven dus niet samen te vallen. In dit artikel les je welke hulp er voor deze mensen beschikbaar is.

Lees het artikel Welke hulpverlening is er voor mensen met seksuele gevoelens voor minderjarigen?

Hulp bij het stoppen met kijken naar beeldmateriaal van seksueel kindermisbruik

26-07-2023

Veel personen die contact opnemen met Stop it Now maken zich zorgen over het kijken naar beeldmateriaal van seksueel misbruik van minderjarigen. Gelukkig is het, met de juiste ondersteuning, mogelijk om te stoppen met kijken. Het begint met erover praten.

Lees het artikel Hulp bij het stoppen met kijken naar beeldmateriaal van seksueel kindermisbruik

Mensen met een licht verstandelijke beperking en seksueel grensoverschrijdend gedrag

22-03-2023

Bij Stop it Now krijgen we ook mensen met een licht verstandelijke beperking aan de telefoon of op de chat. Door bepaalde kenmerken die deze mensen hebben, kunnen er problemen ontstaan op seksueel gebied en zou iemand met een licht verstandelijke beperking seksueel misbruik kunnen plegen.

Lees het artikel Mensen met een licht verstandelijke beperking en seksueel grensoverschrijdend gedrag

Is sexting met/tussen minderjarigen strafbaar?

28-02-2023

Op de hulplijn zien we steeds vaker dat mensen bellen met zorgen en vragen omtrent sexting met minderjarigen. Dit gebeurt bijvoorbeeld omdat ze via Snapchat of Omegle, bedoeld of onbedoeld, in contact zijn gekomen met iemand die minderjarig is. In sommige gevallen zijn de bellers/chatters zelf ook nog vrij jong, en dan bestaat er wel eens verwarring over wat nu wettelijk gezien wel en niet mag.

Lees het artikel Is sexting met/tussen minderjarigen strafbaar?

Waarom kijkt iemand naar misbruikbeelden?

15-02-2023

Er zijn veel verschillende redenen waarom iemand naar misbruikbeelden van minderjarigen zoekt of kijkt. Er kan een seksuele motivatie spelen en een niet-seksuele motivatie.

Lees het artikel Waarom kijkt iemand naar misbruikbeelden?

Exit app