Bel ons anoniem & gratis

Exit app

Verlaat de website direct.

Nieuws

4. Reacties op Shmuel zijn gedrag | Dagboek van Perle Cornelia

Perle heeft de kinderen ingelicht dat hun vader is opgepakt voor het bezit van beeldmateriaal van seksueel kindermisbruik. Ze twijfelt of ze het met meer mensen wil delen...

Lees het artikel 4. Reacties op Shmuel zijn gedrag | Dagboek van Perle Cornelia

De angst om pedofiel te zijn: POCD

Sommige mensen hebben de angst om pedofiel te zijn, terwijl ze dat niet zijn. Deze obsessieve compulsieve stoornis (OCD) kenmerkt zich door dwanggedachten (obsessies) die angst veroorzaken, en compulsieve handelingen om deze angst te verminderen. Pedofilie-OCD (POCD) is een variant van OCD en wordt verward met het hebben van de seksuele voorkeur pedofilie. In dit artikel meer informatie over POCD: wat is het precies, hoe herken je het en wat kun je doen als je hiermee te maken krijgt?

Lees het artikel De angst om pedofiel te zijn: POCD

Anoniem meewerken aan app-onderzoek

In samenwerking met deskundigen uit de EU en het VK wordt er op het moment een unieke veiligheidstechnologie ontwikkeld. Deze technologie maakt gebruik van machine learning om in real-time beelden en video van seksueel kindermisbruik te herkennen.

Lees het artikel Anoniem meewerken aan app-onderzoek

3. Hoe vertel ik de kinderen wat hun vader heeft gedaan? | Dagboek Perle Cornelia

Een paar weken geleden is Perle erachter gekomen dat haar man in het bezit is van kinderporno*. Hij is opgepakt en zit vast. Perle probeert zo goed en zo kwaad als het kan om te gaan met alle emoties.

Lees het artikel 3. Hoe vertel ik de kinderen wat hun vader heeft gedaan? | Dagboek Perle Cornelia

Welke hulpverlening is er voor mensen met seksuele gevoelens voor minderjarigen?

Volgens internationaal onderzoek hebben één tot drie van de honderd mannen seksuele gevoelens voor minderjarigen. Er wordt vaak gedacht dat zij altijd over zullen gaan tot het plegen van seksueel kindermisbruik. Dit is echter niet het geval. De meeste mannen die seksuele gevoelens voor minderjarigen ervaren, hebben geen enkele intentie om misbruik te plegen. Ze worstelen weliswaar met hun geaardheid, maar willen minderjarigen beslist geen pijn doen. Gedrag en fantasieën hoeven dus niet samen te vallen. In dit artikel les je welke hulp er voor deze mensen beschikbaar is.

Lees het artikel Welke hulpverlening is er voor mensen met seksuele gevoelens voor minderjarigen?

Exit app