Bel ons anoniem & gratis

Exit app

Verlaat de website direct.

Lotgenotengroep voor partners en familieleden

Gepubliceerd op January 20th, 2023

In 2014 is Stop it Now in samenwerking met de forensische polikliniek de Waag begonnen met lotgenotencontact voor naasten van daders. Het gaat dan om zowel hands-off als hands-on misbruik. Denk hierbij aan partners of andere naasten en familieleden.

Het doel van de groep is het bieden van steun en informatie, het leren herkennen van risicosignalen en de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen (herkenning en erkenning). We weten dat familieleden en partners erg veel behoefte hebben aan iemand om mee te praten. Vaak hebben ze het gevoel dat ze er alleen voor staan omdat de schaamte zo groot is en ze niemand in vertrouwen durven te nemen.

Bij Stop it Now streven we ernaar om vier keer per jaar een lotgenotengroep op te zetten en te laten starten. Dat kan op verschillende locaties door het land. Het is ook mogelijk om online deel te nemen. Vaak vinden de bijeenkomsten plaats op een locatie van De Waag. De groep wordt dan ook begeleid door een behandelaar van De Waag en een psycholoog van Stop it Now. Aan de hand van het werkboek Familiegespreksgroep (dit werkboek ontvangt iedereen aan het begin van de eerste groepssessie) worden vijf bijeenkomsten vormgegeven. Elke bijeenkomst heeft een ander thema, namelijk:

  • Hoe komt iemand tot (online) kindermisbruik?

  • Waarom kijkt iemand naar seksueel misbruikbeelden?

  • De impact op jou en je omgeving

  • Risicosignalen

  • Veiligheidsplan en afspraken voor in huis

Wil je iemand opgeven? Deze persoon kan het formulier op onze website invullen ( https://www.stopitnow.nl/voor-naasten/lotgenotengroep ). Heb je nog vragen? Stuur dan e-mail naar [email protected] of bel ons op 0800 2666436.

Exit app