Bel ons anoniem & gratis

Exit app

Verlaat de website direct.

Doe mee aan onderzoek naar app tegen kijken naar beelden van seksueel kindermisbruik

Gepubliceerd op February 13th, 2024

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan een onderzoek waarbij een app zal worden getest om mensen te helpen met het stoppen met het kijken van afbeeldingen waarop seksueel misbruik van kinderen te zien is?

We zijn op zoek naar mensen van 18 jaar en ouder die willen deelnemen aan de Salus pilot. Salus is een online app waarmee we mensen willen helpen om het kijken van afbeeldingen waarop seksueel misbruik van kinderen te zien is, tegen te gaan.

De Universiteit van Tilburg en Stop it Now werken samen met partners in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België om een app te testen en te beoordelen.

Voor wie?

  • Mensen van 18 jaar en ouder die kijken naar afbeeldingen van seksueel kindermisbruik, en vrijwillig willen deelnemen aan dit onderzoek.

Wat ga je doen?

  • Je zal ingedeeld worden in de interventiegroep of de controlegroep. De mensen in de interventiegroep zullen de app Salus downloaden op hun apparaten, waaronder hun computer en telefoon, en deze app zal zes maanden actief zijn. De mensen in de controlegroep zullen voorlopig nog geen toegang hebben tot de app, maar zodra de studie voorbij is en de app veelbelovend blijkt te zijn, dan zal de controlegroep ook toegang krijgen tot de app.

  • Je zal vier keer een online vragenlijst invullen. Deze vragenlijst gaat over gedachten, gevoelens en gedrag, gezondheid en welzijn en over uw ervaring met het gebruik van de Salus app.

  • Tijdens het eindgesprek zal gevraagd worden naar je ervaringen met de app en je zorgen en groep zit, dan zal je aan het einde van het onderzoek gevraagd worden om deel te nemen aan een eindgesprek. Dit zal online, telefonisch of face-to-face plaatsvindaanbevelingen voor de toekomst van de app.

Hoe gaan we om met de data die we verzamelen?

We zullen vertrouwelijk omgaan met de verzamelde gegevens en er zal alleen gewerkt worden met proefpersoon nummers (niet met namen) die niet te herleiden zijn tot jou als persoon.

Wat is nog belangrijk om te weten?

  • Je deelname aan dit onderzoek is geheel vrijwillig.

  • Je kunt op ieder moment stoppen met het onderzoek zonder daar een reden voor te hoeven geven.

We hopen dat je wilt meedoen aan dit onderzoek. Mocht je mee willen doen, dan kun je het contactformulier invullen op de website en dan sturen wide informatiebrief en het toestemmingsformulier. Kijk ook gerust nog op de website van Protech. Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen met Freya Lambrechts via [email protected].

Exit app